Entre el paper i el digital

L’escola Reina Violant torna a publicar una revista. Durant els dos darrers anys hem fet petites publicacions coincidint amb el final del curs, però ara agafem el relleu d’EL TELESCOPI, l’antiga publicació de les famílies del centre, i us presentem una revista en paper que té continuïtat al bloc de l’AMPA <http://www.ampaviolant.org/>.

De moment no té nom —potser entre tots el podríem trobar— i la previsió és que surtin dos números a l’any, un a l’hivern i l’altre a l’estiu; però perquè això sigui possible ens cal la col·laboració de totes les persones que formen part del Reina Violant.

La idea inicial és, d’una banda, plasmar en format MONOGRÀFIC la feina feta a l’escola relacionada amb un tema i, de l’altra, mostrar les aportacions de cada classe, de les famílies, de les mestres, etc. I per fer-ho, com dèiem al començament, ens hem basat en dos formats: el paper i el digital.

En aquest primer intent, el número que ara teniu a les mans, la protagonista és una dona, l’artista Kveta Pacovská, i l’han treballat els alumnes de l’escola de P5 fins a 6è. En una cara hi teniu una il·lustració realitzada per la Kveta —que els nens i nenes coneixen molt bé— i a l’altra informació del personatge i un resum de les activitats que els alumnes han realitzat sobre l’artista.

Com que l’espai en paper és limitat —i car—, hem optat per potenciar el bloc, que ens permet esplaiar-nos tant com volem i poder mostrar tot, tot i tot allò que ens ha arribat: articles, fotografies, pel·lícules… Per aquest motiu, a la revista impresa anunciem què hi trobareu a la versió digital.

La nova publicació té sentit si hi participen tots els “estaments” que conformen l’escola, i —entre tots— hem d’aconseguir nodrir-la de continguts, perquè l’escola no només són els alumnes, o les mestres, o els pares i mares. Volem aconseguir mostrar el que es treballa a l’escola, però també el que els interessa als alumnes, el que opinen les mares o els pares, o les mestres, ja sigui com a professionals o com a ciutadanes.

La revista compta amb un consell de redacció on hi ha representades les mestres, els alumnes —amb quatre estudiants dels dos últims cursos— i les famílies. També hem aconseguit un equip de col·laboradors entre els pares i mares que l’ha pensada i l’hi ha donat forma, tant en la seva versió impresa com en la digital.

Aquest n’és el resultat. Esperem que us agradi la nova revista, que us animi a participar-hi, que la critiqueu i que la feu servir per expressar-vos.

Bones vacances!