Benvolguts amics, petits i grans, de Barcelona.

A causa de la meva malaltia no podré, aquesta vegada, venir a la vostra preciosa ciutat, i això em fa molta pena. Agraeixo l’oportunitat de poder escriure-us, si més no, aquesta carta.

M’agradaria dir-vos que els meus llibres, a part de tenir la seva pròpia història, volen comunicar la Forma, el Color, la Composició i molt més del que sempre intento transmetre-us. He treballat tota la vida en la creació de valors plàstics i pictòrics i voldria, de tot cor, que els meus llibres il·lustrats us agradessin i que us arribessin a l’ànima.

Us desitjo que gaudiu molt del festival que es fa a Barcelona i que tingueu molt èxit en els vostres propis treballs. Tinc moltes ganes de veure les vostres il·lustracions, potser inspirades per algun llibre meu.

Kveta Pacovská