Aquesta comissió té com a objectius:

— Reforçar el treball de les famílies en tots els projectes de l’escola en relació als valors que considerem cabdals: relacions humanes, pau, solidaritat, sostenibilitat, diversitat, consum responsable, resolució de conflictes…
— Proposar i organitzar activitats per treballar conjuntament aquests temes
— Oferir eines (xerrades, documents, propostes de llibres, d’audiovisuals…) per a ajudar als pares i mares en l’educació dels seus fills i filles
— Introduir petits canvis en els hàbits dels alumnes per contribuir a fer una escola més justa, sensible i humana.

Durant l’any passat la Comissió de Valors i Convivència vam començar a treballar el Pla de Convivència de Centre. És un full de ruta que ens orienta en termes dels valors, normes i mètodes de resolució de conflictes.
Sobre resolució de conflictes, la Lorena i la Milena (mares del cole, mediadores) van fer una intervenció de suport al claustre l’any passat.

Hem anat avançant i aquest any continuem.
S’ha fet una formació molt completa sobre la prevenció dels abusos a la infància, de moment només al claustre, a càrrec de la Fundació Vicki Bernadet. Es valora positivament que sigui extensiva als alumnes i a les famílies.

Una altra xerrada important, sobre la prevenció del Bullying, s’està cosint amb la Fundació Fil a l’agulla. Estem pendents de la proposta per concretar- la i agendar-la per aquest curs.

Quant al treball de la Comissió mixta (famílies/escola), ens hem centrat en la programació dels onze valors que vam concretar, per cicles, per part de l’escola, i que posarem en comú en la propera reunió plegats.

Els 11 valors:

Empatia

Respecte

Autonomia

Responsabilitat
Inclusivitat

Oberts al barri
Esforç (individualització)

Reconeixement d’habilitats

Escolta

Adaptabilitat

Diversitat

 

De moment tenim un recull de vídeos, penjats a l’entrada de la web, que parlan d’aquests valors, triats amb carinyo perque els mireu en família!

Anem fent!

; )