La VIII Mostra de Joguines tindrà lloc, igual que durant la edició passada, a l’espai 1 de la Biblioteca Jaume Fuster (Pl. Lesseps 20-22), durant els dies 28, 29 i 30 de desembre i 2, 3 i 4 de gener de 12.00h a 14.00h i de 17’30 a 19’30h.

És per això que, us demanem la vostra col·laboració en la cessió d’elements de joc didàctics o àlbums il·lustrats i contes de les vostres entitats o botigues per exposar-les a la mostra. Aquells elements que ens deixeu en préstec estaran a disposició pel joc dels infants visitants.

L’equip educatiu de la mostra s’encarregarà de recollir i tornar personalment els elements als vostres centres, així com de deixar-vos material informatiu de la mostra i recollir informació o catàlegs del vostres centres.

Els educadors de la mostra s’encarregaran de tenir cura de l’estat de les joguines i llibres i d’informar a les famílies sobre la casa o la botiga a la que pertanyen, les seves característiques i funcions. Les entitats o empreses que fins el moment han participat aportant el seu material són les botigues de joguines Bateau Lune, Rodajocs, Imaginarium, el Centre de Recursos Educatius de l’Once, Intermon Oxfam, Elektron i Catacrac.

Un any més, des del Districte de Gràcia, ens disposem a organitzar la VIII Mostra de Joguines i Literatura infantil no bèl·liques i no sexistes, amb la vostra col·laboració, per continuar orientant les famílies a l’hora de realitzar les compres nadalenques amb responsabilitat i donant alternatives als infants en l’elecció dels seus regals.

La Mostra ve impulsada des de la divisió de Serveis Personals del Districte de Gràcia i gestionada per l’equip educatiu del Punt de Dinamització Infantil de la Fundació Escolta Josep Carol. Tanmateix, gràcies a la col·laboració dels professionals de la literatura infantil, la joguina i de les famílies participants, l’esdeveniment rep una excel·lent valoració i es consolida edició rere edició.

L’objectiu principal amb el que s’ha dut a terme la Mostra durant aquestes set edicions és el de promoure joguines i llibres educatius, que afavoreixen el desenvolupament de l’infant i que no fomentin cap tipus de discriminació. És a dir, joguines i contes no diferenciades per gèneres, no bèl·liques o que influeixen en un tipus de comportament violent. Fent arribar a les famílies exemples de jocs, llibres i joguines que afavoreixen el respecte a la diversitat, especialment la racial i la de gènere.