Periòdicament els membres de la comissió de temps de migdia i menjador fem visites a l’escola per valorar diferents aspectes relacionats amb el menjar, temps de jocs al pati i temps de descans del més petits.
El divendres 9 de novembre vam fer la primera de les nostres visites. Aquí teniu un resum:

Menú del dia:

Patates estofades amb peix (calamars)
Hamburguesa de vedella amb amanida d’enciam.
Poma

Menjador de Parvulari

Quan hi arribem (12.30), la major part dels nens ja estan asseguts a taula i començant a menjar. Els més grans (P5) van arribant i rentant-se les mans abans d’entrar al menjador. Els nens mengen en plats (no en safates) que els monitors els hi van servint. Els monitors pacten molt amb els nens les quantitats de menjar i els temps. Després de acabar el més grans (P4 i P5) porten els seus plats bruts i coberts a una taula per posar-los dintre d’un cubell.

Hem observat un ambient molt tranquil malgrat que són uns 70 nens/es menjant tots plegats en una sala.
En acabar de menjar, els petits de P3 se’n van a dormir a la seva classe amb la seva monitora, mentre que els altres van baixant al pati a jugar una estona. P4 i P5 pugen a tres quarts de tres, menys o menys, a fer el “cluc” (descansar i relaxar-se).

Veure fotos

Menjador de Primaria

Al menjador de primaria els nens/es mengen en dos torns. Primer ho fan els del primer cicle (1r-3r) i després els més grans (4t-6è). Els nens passen a recollir una safata que les cuineres els hi emplenen. Els monitors els hi serveixen aigua, controlen que hi mengin bé i que utilitzen els coberts de forma adequada. A mesura que van acabant de dinar, recullen la safata, llencen les restes a un cubell i van a una taula amb llibres (“racó d’espera”) on esperen a formar un grupet perquè un monitor els acompanyi al pati o a la ludoteca a fer tallers organitzats pels monitors. Al menjador d’infantil vam observar també un ambient agradable i ordenat.

El menjar ens ha semblat ben cuinat, saborós i bé de temperatura. Potser ens hauria agradat veure una amanida una mica més alegre i variada!! Hi ha menús especials (dieta, hipocalòrics i vegetarians).

Veure fotos