18 Novembre – 17h – Plaça de la Vila de Gràcia

• Demanem que les escoles bressol Jaén i Caspolino, l’escola Univers i l’institut Vallcarca es construeixin amb celeritat.

• Exigim que el pla d’actuacions de districte inclogui la construcció de l’escola Univers i de l’institut Vallcarca i que tinguin assignat un pressupost per a les obres.

• Solució a les famílies afectades per l’endarreriment en la construcció de les escoles bressol Jaén i Caspolino.

Document en pdf
— Denunciem la política educativa que es duu a terme des del govern i des de l’Administració, que destina cada vegada  menys recursos als centres públics d’ensenyament i cada vegada més recursos als centres privats.
— Denunciem les retallades que han sofert les escoles bressol, les escoles d’infantil i primària i els instituts públics  retallades en el pressupost de funcionament, supressió de la sisena hora, retallades en les subvencions de programes  educatius, retallades en ajudes i beques a les famílies, retirada de la figura de la tècnica d’educació infantil en alguns  centres,…)
— Denunciem la mala gestió de la planificació i la manca de places públiques per als infants i joves dels barris de Gràcia.
— Denunciem l’endarreriment de les obres de dues escoles bressol i la indefinició en les construccions pendents, de fa temps, de l’escola Univers al c. Bailen i de l’institut Vallcarca.

Més enllà dels nostres interessos particulars, immediats i concrets, els i les qui som avui, ara i aquí, defensem un model d’escola pública de qualitat i de proximitat. Volem que es destinin més recursos per als centres educatius públics, que es faci una bona planificació de l’oferta pública, i que hi hagi voluntat i fermesa per executar tots els compromisos. No consentirem el desprestigi i l’abandonament de l’ensenyament públic.

Demanem que s’executin les construccions previstes, que no hi hagi més demores ni inconcrecions. Volem fer sentir les nostres reivindicacions, pels nostres fills i filles, per la seva generació, pel seu present i també pel seu futur.

Per la pública, ni un pas enrere!

Coordinadora d’AMPAs de Gràcia
i Plataforma de Famílies afectades per la NO construcció de les escoles bressol de Jaén i Caspolino