Cliqueu per ampliar

Dimarts 21 de juny
Sortida a les 18:00 hores
Des de la seu de Foment del Treball (Via Laietana / Pl. Antonio Maura) fins al Parlament de Catalunya

Per una Europa social
Prou retallades!!

Aquest 21 de juny, el Parlament Europeu té previst aprovar el Pla de Govern i el Pacte de l’Euro, acords que només faran més forts els plans d’austeritat, obligaran als Estats a tenir pressupostos restrictius i eliminar el nostre Estat del Benestar. A més posa en perill el diàleg social i la negociació col·lectiva.

Volem una Europa social i solidaria per a tota la ciutadania, amb treballs estables i de qualitat, la promoció generalitzada de la formació per a tothom, salaris dignes i una cobertura social forta que garanteixi l’accés a uns serveis socials de qualitat i que han de ser defensats i assegurats.

Cal que fem arribar aquest missatge de forma clara als governants europeus, estatals i de Catalunya.
Continuem denunciant que les mesures impulsades per la Comissió i el Consell europeus van exclusivament adreçades a garantir els interessos dels mercats financers i bancaris, i a desballestar el model social europeu. Els líders europeus deixen de banda les necessitats dels ciutadans i ciutadanes en nom dels quals governen.

A l’Estat Espanyol, la política d’austeritat va tenir les primeres víctimes en l’increment de l’atur, la rebaixa de sou dels treballadors i treballadores del sector públic, després la reforma laboral, i ara veiem com la patronal ha decidit per tacticismes electorals finiquitar l’acord de negociació col·lectiva. El Govern estatal ha acabat legislant una reforma de la negociació col·lectiva cedint a la pressió dels lobbies, amb el rebuig dels sindicats i les organitzacions socials. El Govern català planteja contínues noves retallades en sanitat, educació, serveis públics i drets socials.

Denunciem que ens trobem davant d’un canvi de model social, davant la transició d’una gestió pública a una de privada i mercantilitzada. Denunciem i rebutgem les retallades fiscals i les contínues rebaixes d’impostos que només beneficien els rics mentre es buida el tresor públic. Cal un canvi en el model redistributiu i un sistema de fiscalitat progressiva, ambiental i solidària.

La sortida de la crisi no es pot fer a costa dels serveis públics, que garanteixen la dignitat, la igualtat d’oportunitats, l’equitat i la justícia al conjunt de la ciutadania,la cohesió social, ni a costa de la cultura i la cooperació al desenvolupament. Diem no a les retallades pressupostàries perquè provoquen la debilitació del sistema públic i augmenten la fractura i l’exclusió social.

Perquè una sortida social de la crisi i una altra Europa és possible, per al reforçament de la democràcia i d’una autèntica democràcia econòmica, per a un repartiment just i equitatiu dels recursos, diem NO a un afebliment de l’actual model social. Per una Europa social. Prou retallades!