Els nens i nenes del Reina Violant s’endinsen en el món i les imatges de Kveta Pacovská

Aquest curs els nens i nenes de l’escola han participat en el Flic, Festival de literatures i arts infantil i juvenil, el qual ha volgut retre un homenatge a l’autora internacional Kveta Pacovská (Praga, 1928).
Els treballs realitzats pels alumnes de primer a sisè, amb la col·laboració i complicitat de les tutores i de la Montse Soldevila, els ha permès endinsar-se en el món i les imatges d’aquesta pintora, escultora i il·lustradora txeca.
Cada curs ha treballat l’obra de Kveta Pacovská d’una manera singular i especial.
Els grups de primer, segon i tercer ho han fet combinant la literatura i les arts del circ.
A partir de la descoberta i l’observació de l’obra d’aquesta il·lustradora els nens i nenes van experimentar amb les tècniques i els materials per fer la seva pròpia creació.
Per fer-ho es van centrar en el Teatre de Mitjanit, del llibre als titelles, un espectacle basat en el llibre homònim de Pacovská creat per Aquilinos Teatre a càrrec d’Esther Prim, Mercè Framis i Mariona Trenchs.
Per la seva banda, la Colla de la Pessigolla de quart va optar per fer una interpretació artística del conte de la Caputxeta Vermella a partir de la versió il·lustrada de Pacovská. I els alumnes de cinquè i sisè van fer un taller d’arts plàstiques a partir de conèixer com treballa l’artista txeca.

RECONEIXEMENT

El resultat final de la tasca realitzada per diferents escoles es va poder veure el mes de març al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona en l’acte de cloenda del Flic.
Durant l’acte, l’escola Reina Violant va rebre un dels tres premis a la Participació Escolar del concurs de creació Kveta Pacovská 2012 pel treball realitzat pels seus alumnes centrant-se en el volum i les textures.

Els treballs

Cicle inicial

P5
1r

Cicle mitjà

3r

4t

Cicle superior

5è – 6è