La pel·lícula de 2n B

La Gina, l’Aina, el Theo i el Marc ens expliquen com ha estat tot el procés d’elaboració de la pel·lícula de 2n B, Amb uns altres ulls.

Ens vam reunir un dia els grups de 1r, 2n A i B. Es van exposar tots els temes que volíem estudiar, vam votar i va sortir que treballaríem EL CINEMA.

Ja a classe, la Xus ens va preguntar què volíem treballar del cinema, i molts nens i nenes li vam dir que volíem fer una pel·lícula. “Hem de començar, amb parelles, a pensar una història”, ens va dir la Xus.

Vam votar entre fer una història de robots o una d’una càmera de fotografiar antiga, i va guanyar la història dels robots.

Aleshores, una altra vegada per parelles, vam escriure una història. Va guanyar la de l’Aina i la Noa, però l’hem canviat així que hem treballat el guió i ara ja és molt diferent, però el protagonista segueix essent el robot.

Per la classe han passat moltes persones a fer-nos tallers. Va venir el Miquel, un amic de la Xus, i ens va dir les errades que tenia el nostre projecte i el vam modificar. Entre les coses que ens va dir va ser: “com sabeu que s’havia trencat les cames”, “com fareu les fotos quan salta per l’aire…”. I després el Gonzalo, un amic del Miquel, ens va indicar més coses que ens calia canviar.

Vam modificar el guió fins ara, que ja tenim el definitiu.

Una vegada teníem el guió ens calia treballar les imatges.

Hem fet moltes fotos de cada pla de la pel·lícula. D’aquesta manera, si no sortien bé tindríem opcions per canviar-les. Hem anat a fer fotos a una llibreria, Happy Books; després al mecànic; a la botiga d’arreglar ordinadors del pare del Marco i a la plaça de les Dones.

Tothom volia ser els protagonistes de la pel·lícula, però només ens en calien dos, un nen i una nena. Primer ho van ser l’Abel i la Flor, i després hem canviat els protagonistes, perquè alguns dels personatges, com els periodistes i el metge, ja no feien falta.

Després vam fer els diàlegs, i les persones que ho representaven havien d’escriure allò que s’havien inventat.

Avui hem decidit qui serà el director de la pel·lícula i el de fotografia. Han sortit voluntaris el Max i el Martí.

Ara ens toca fer el buidatge de les fotografies que tenim a totes les càmeres, i la gravació.

La Xus ens ha dit que, si ara no tenim temps de muntar la pel·lícula, el mes de juny a les tardes també podem anar a l’escola a acabar-la.

Fent la pel·lícula ens ho hem passat molt bé. Ens ha generat molta feina, però ens ha agradat molt perquè és divertit, hem après i hem conegut molta gent.