Fa quasi dos anys els alumnes i pares de l’escola ens vàrem acomiadar del Comas i Solà, l’edifici que feia força anys era el Parvulari de l’escola, un munt de nens i nenes van poder gaudir durant anys dels seus patis i racons.
Ara ens arriba la notícia que l’Ajuntament vol enderrocar l’edifici, incomplint el desig de l’Astrònom Josep Comas i Solà que va deixar la torreta com a llegat per a la ciutadania i per a usos culturals i pedagògics.
Des de l’AMPA de l’escola Reina Violant creiem que és intolerable enderrocar un espai de la qualitat que té. Amb el jardí ben cuidat i obert al barri es podrien dur a terme molts tipus d’activitats educatives ( només a tall d’exemple: tallers científics per a infants i adults, escola de música,….)
Ens afegim a les nombroses veus que des de dijous passat s’han fet ressò a la xarxa de la pèrdua que suposarà per a la ciutat si es tira endavant amb aquest enderrocament. Volem recolzar enèrgicament els familiars de Josep Comas i Solà que denunciaran l’Ajuntament per incompliment de les condicions en què l’astrònom va deixar aquest llegat.
Així doncs i juntament amb l’Associació de veïns i veïnes de Gràcia i la FAVB, us convoquem demà diumenge 6 de maig a les 12h, enganxarem un mural a la paret de la finca ( C/ Saragossa num.29), els nens les nenes i els adults podrem pintar i expressar el que sentim davant aquesta terrible notícia.
Així mateix, animem a tothom a ser a davant de la finca el dilluns a les 8 del matí. Potser aconseguirem aturar aquest despropòsit.

Junta de l’AMPA de l’escola Reina Violant