La classe de P-5 realitza al llarg del curs l’activitat “El/la protagonista de la setmana”, que consisteix a fer que tots els infants de l’aula, un per un, siguin els protagonistes durant una setmana. Durant la aquella setmana expliquen coses d’ells mateixos, de la seva infància, de la seva família i d’allò que més els agrada.
En resum, comparteixen la seva història amb la resta, amb l’ajuda d’imatges, murals i objectes personals. Mentre ho fan, se senten escoltats i responen les preguntes dels altres.

Una altra part de l’activitat consisteix a esbrinar què pensen els companys i companyes del/la protagonista. Un per un, tots els amics i amigues expressen coses boniques i positives sobre la persona concreta.
A continuació, també demostren de forma física i sense paraules els seus sentiments; es fan abraçades, petons i carícies i perden la vergonya a mostrar allò que senten.

Les famílies prenen un paper molt important en aquest projecte: recolzen la il·lusió i l’esforç de les nenes i els nens, s’impliquen en la preparació del material i de l’exposició que la criatura realitza a l’aula i, finalment, participen en una activitat pensada i proposada per ells mateixos.

Aquesta activitat es du a terme una tarda a la setmana. Els familiars venen al centre i passen a ser els conductors de l’activitat. Fan de mestres i poden participar en tot el que significa el dia a dia a l’escola dels seus fills i filles, compartint una grata experiència amb tots nosaltres.

Amb aquesta proposta es pretén contribuir, juntament amb les famílies, a potenciar en l’alumnat un correcte desenvolupament de la personalitat, tot reforçant l’autoestima positiva, transmetent confiança i seguretat a cada nen i nena, i potenciant alhora la cohesió del grup.

A continuació, presentem una imatge de tots els i les protagonistes que hi ha hagut fins al moment. I esperem amb il·lusió els que encara estan per arribar.