Benvolgudes famílies,

com molts de vosaltres sabeu, a l’escola ja fa temps que es realitzen diverses activitats en l’àmbit de les relacions interpersonals: diferents mestres treballen problemes que sorgeixen a l’aula a les tutories, s’ha creat un espai de resolució de conflictes obert a tots els nens i nenes de primària i s’han fet sessions de com abordar problemes amb els monitors i monitores en el temps de migdia. Tot això està enquadrat en el eix del Projecte Anual del Reina Violant anomenat “Foment de les relacions interpersonals”

També fa un temps que la Comissió de Valors es va ampliar i esdevingué mixta i ara està formada per mares, pares i mestres.

És en aquest context que estem duent a terme una activitat conjunta per treballar un dels temes que forma part d’aquest eix del Projecte: la resolució de conflictes.

Aquesta activitat consisteix en contestar 3 qüestions (de manera anònima per part dels alumnes):

• explicar un problema de relació que hagin tingut amb una persona adulta de l’escola, de casa o del carrer,
• explicar com es va solucionar el problema,
• valorar el grau de satisfacció o insatisfacció amb la solució trobada.

Les respostes les buidarem des de la comissió de valors, les categoritzarem i les analitzarem. Esperem obtenir informació dels problemes als quals els nens i nenes donen més importància, quina percepció tenen de les solucions i què valoren.

Ens proposem compartir amb vosaltres el procés d’anàlisi i els resultats en tant que un dels objectius de la comissió és el de generar processos de reflexió conjunta, famílies i mestres, al voltant del nostre objectiu comú: l’educació de les nenes i els nens.

Desitgem que aquesta sigui una més de les activitats que ens ajudin a fer realitat una Comunitat Educativa que aposta pel rigor intel·lectual a l’hora de reflexionar al voltant dels valors que vol que presideixin les relacions que tenen lloc en el seu si.

Tan aviat com tinguem els primers resultats, ens tornarem a posar en contacte amb vosaltres.

Si voleu més informació sobre el tema, cliqueu aquí.

Comissió de Valors