totes

És la Comissió d’agenda escolar del districte de Gràcia, formada per la Susana Ezquerra i la Sònia Jou. En formem part des de fa 8 anys i hi som totes les escoles que volen tenir l’agenda escolar del districte, on es presenten temes relacionats amb Gràcia, i que triem els integrants de la comissió.

Objectius

Aquest curs 2015-16 de nou hem participat en el projecte compartit d’agenda escolar. Un projecte que es va fomentar des de l’AMPA de l’Escola JM Jujol el curs 2003-2004, i que, amb el suport del tècnic d’educació, del pla d’entorn i de medi ambient del districte, es va poder ampliar, i ara ja porta 8 cursos de vida compartida amb altres escoles del Districte de Gràcia.
Aquest curs s’han sumat a l’agenda l’escola Patronat Domènech i l’escola Sagrada Família. La directora de l’escola Jujol va plantejar el tema en una reunió de directors i aquestes dues escoles es van animar. Ja som 10 escoles!

Hem fet 2.300 agendes conjuntament amb les escoles Baldiri i Reixac, Montseny, Reina Violant, Sedeta, Pau Casals, Rius i Taulet, Pare Poveda, Jujol, Sagrada Família i Patronat Domènech.

Activitats del curs

El tema escollit enguany ha estat els edificis emblemàtics del barri, i ha estat maquetada voluntàriament per l’equip del Reina Violant. La coordinació de la feina es fa des de l’escola Jujol. Els dibuixos i els textos de la setmana vista els han fet els nenes i nenes de les diferents escoles que hi han participat.

Aquest any no hi ha hagut subvenció i tampoc no hem reservat agendes per al Taller d’Història de Gràcia. O sigui que els comptes són molt senzills:

Import total de les agendes (2.282) = 5.491,75 €
Preu unitari per agenda: 2,4 € (que assumeix l’AMPA)

Al Reina Violant, les agendes es comencen a utilitzar a partir de 3r de primària, i per al curs 2015-16 se n’han fet 130. Els alumnes de l’escola en reben un exemplar, per apuntar els deures o els comunicats pares-escola.

A la nostra escola, el dibuix sel•leccionat es va triar per votació entre tots els alumnes.

A finals d’any començarem a preparar l’agenda pel curs 2016-17. T’animes a proposar un tema?