Fa uns anys vaig llegir per primera vegada un escrit de Robert Fulghum (escriptor i filòsof americà) que es deia «Ho vaig aprendre a l’Educació Infantil». En aquest escrit s’explicava que tot el que realment necessites saber sobre com viure i com ser s’aprèn a Educació Infantil. Entre d’altres coses, s’aprèn a compartir, a resoldre els problemes, a demanar ajuda, a demanar perdó, a dibuixar…
Però penso que una cosa important que també s’aprèn en aquesta etapa és a retallar! Retallar no és una feina fàcil, ben al contrari, és una tasca molt difícil en molts aspectes. Cal saber agafar les tisores, cal tenir en compte què estem retallant, com ho volem retallar, cal seguir la línia ja que si ens passem no obtindrem el resultat desitjat, cal estar tranquil i concentrat… És una habilitat que es va adquirint amb els anys i amb ajuda de la pràctica.
Està clar que els actuals polítics es van perdre en algun moment d’aquest procés ja que no han valorat suficientment els resultats de les seves retallades, no han tingut en compte què i a qui estan retallant, quines són les conseqüències de sortir-se de la línia i retallar més del compte… Potser caldria que tornessin a Educació Infantil per tal de veure què i com s’ha de retallar.
Una mestra d’Educació Infantil