Néstor Pellicer va néixer a Gràcia el 1946 i tot i haver viatjat i viscut a diferents indrets, va mantenir el seu estudi al carrer Mozart fins el 2006. Dibuixant, gravador, amic dels llibres i de l’art gràfic, ha dedicat bona part del seu temps a dibuixar retallables d’arquitectura. El 1980 va fer una col·lecció de retallables d’Eivissa i Formentera, i l’any següent va fer el projecte del drac de Gràcia que encara avui surt a les festes de la nostra Vila. Des de la seu del districte li varen encarregar, l’any 1981, un retallable de la Plaça de la Vila que construí en forma de diorama i amb el campanar com a element destacat.

Passats 30 anys des de la presentació de la col·lecció de retallables d’Eivissa i Formentera, ha escomès la seva reedició en format de llibre.

Aquest comprèn la reproducció facsímil de la carpeta original de deu retallables amb els textos que els acompanyaven (de Pau Vila, Josep Lluís Sert, Isidre Vallès, Raimon Torres, Núria Ventura i Francesc Parcerisas), així com el complement de cinc retallables més de les Pitiüses, dibuixats el 2002 i publicats en fascicles pel diari El Mundo de Baleares.

Es tracta d’una publicació en format de 23,5 x 31,5 cm, 180 pàgines en color, impressió digital i cobertes amb solapes, que conté, tanmateix, unes notes introductòries de l’arquitecte Salvador Roig sobre l’arquitectura de les Pitiüses representada en aquests retallables i una reflexió personal sobre la seva experiència com a dibuixant d’arquitectures de paper al llarg d’aquests anys. Un recull d’articles publicats a diferents diaris sobre el resultat tangible d’aquesta experiència, situada entre la reconstrucció arquitectònica i l’apunt paisatgístic a peu d’obra, clou el llibre.

Aquest llibre s’editarà sobre comanda i es farà arribar a qui el sol·liciti a preu de cost. Per tal de reservar-lo, feu un ingrés de 35 € al compte corrent  2100-0037-12-0102318922, indicant el vostre nom. Per aquest preu us lliurarem el llibre en mà, previ acord (tel. 937 942 274 i 607 874 364 / artgraf.nestor@gmail.com ).

Qui el vulgui rebre per correu postal, haurà de fer un ingrés de 40 €.

La reserva es pot fer fins al 17 de març. Els llibres es podran començar a distribuir així a partir de la segona quinzena d’abril, per Sant Jordi com a molt tardar.