Comunicat dels organitzadors de l’acte:

“Companys/es,

Ens adrecem a vosaltres per donar-vos a conèixer l’última hora de la mobilització que tindrà lloc aquest dissabte dia 19 de març, davant de l’Arc de Triomf, de 16:30h a 22h.

Més de 130 entitats i federacions, entre elles la FaPaC, que representen milers d’associacions, ens hem adherit a l’acte, a banda de més de 300 persones a títol individual que s’hi ha sumat.
Adjunt trobareu el suplement Diguem Prou, un espai on persones de la societat civil i de l’acadèmia han expressat a la seva manera la seva contribució a l’acte.

Com bé sabeu, l’adhesió no és suficient: és urgent i imprescindible que tothom hi sigui aquest dissabte, que tothom vingui a dir “Prou”, a mostrar públicament com de farts n’estem de discursos de la por i de l’odi, i que volem discursos constructius sobre democràcia inclusiva i convivència.

Trobareu el programa de l’acte tot seguit, i més avall els motius pels quals cal que sortim tots al carrer. Recordeu que la part infantil de l’acte comença a les 16:30 i que tindrem tres grups d’animació que actuaran de forma solidària per als més menuts!

ACTE

Programa de l’acte

dissabte 19 de març – Lluís Companys (Arc de Triomf)

16:30-18h Actuacions infantils amb Grimpallaunes, Ail’as i Oriol Canals

18-20:15h Acte Central: amb les intervencions de Sami Naïr, Gerard Quintana, Manel Barceló, Carlos Jiménez Villarejo, Dolores Juliano.
I amb les actuacions de: Pau Alabajos , Yacine & The Oriental Groove , Amparo Sánchez i West Barna.

20:30-22h Concert cloenda amb Sabor de Gràcia , 9Son i Che Sudaka Acoustic Live

Novetat!

Us informem que l’acte serà retransmès per ràdio (Boca Ràdio) i tv per internet, en els dos casos a través del web www.diguemprou.org i en el cas del vídeo també per http://www.livestream.com/diguemprou

Xarxes socials

Moveu l’acte a les xarxes socials i emails!

Ajudeu-nos en aquests darrers dies claus a fer circular per internet:

— les falques de ràdio http://sosracisme.org/diguemprou/premsa/

— els vídeos mobilitzadors de l’acte. http://sosracisme.org/diguemprou/audiovisual/

 

A més, seguiu-nos i feu córrer el missatge per les xarxes socials:

Twitter.com/diguem_prou

Facebook.com/pages/Diguem-Prou/111410982267798

Flickr.com/photos/diguemprou

Pugeu al web diguemprou.org una imatge de la vostra mà!

http://sosracisme.org/diguemprou/audiovisual/

 

Per què hem de ser-hi?
  • Perquè a l’Estat espanyol, com a la resta d’Europa, tenim Centres d’Internament per a Estrangers (CIEs) on persones que no han comès cap delicte poden estar fins a 60 dies retingudes.
  • Perquè si bé en els últims deu anys les persones immigrades han contribuït al 50% del creixement econòmic a l’Estat espanyol, ara que són temps de crisi, ara que casa seva és aquí, són víctimes de la demagògia política.
  • Perquè a les pròximes eleccions municipals, només el 13% dels immigrants de l’Estat tindran dret a vot; si això no fos poc, a causa de les traves administratives, només el 2% s’ha censat. A Catalunya, només el 0,1% dels immigrats residents en edat de votar s’ha inscrit al cens.
  • Perquè molts ajuntaments volen impulsar un criteri de doble varem de la justícia, on segons la nacionalitat les faltes d’incivisme es puguin castigar com a delictes.
  • Perquè algú amb un discurs xenòfob reiterat com Xavier García Albiol, denunciat per apologia a l’odi, encapçalarà les llistes del PP a les eleccions municipals a Badalona.
  • Perquè no pot ser que la societat s’hagi acostumat a les accions de repressió i detenció per motius de color de la pell o d’origen.
  • Perquè cal posar fre a la contínua retallada de drets que posa en perill la democràcia.”