Benvolgudes famílies,

La Comissió de Gènere ens convida a participar del taller “Prevenció de la violència de gènere” que impartirà la cooperativa CoeducAcció.
El taller està adreçat a totes les famílies de l’escola.

DIA : Dilluns 24 d’octubre
HORARI: de 17h a 19h
ESPAI : LUDOTECA Escola Reina Violant

>>> Les places són limitades, així que cal inscripció prèvia. Les places s’adjudicaran per ordre d’inscripció. <<<

PIQUEU EN AQUEST ENLLAÇ perquè pugueu fer la preinscripció al taller.

COEDUCAR ÉS PREVENIR LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE

Tothom parla de la violència de gènere… però què és ben bé? Com es manifesta? Què podem fer des de casa per educar els infants perquè construeixin relacions afectives lliures de violència masclista?

En aquest taller reflexionarem sobre les diverses violències masclistes que ens envolten a diversos nivells i com són presents a la nostra societat. Les violències de gènere són diverses i es donen en nivells que van des del més simbòlic al més físic. Es manifesten en múltiples espais de la vida des del carrer a la parella, des de la feina a la televisió.

Una de les principals causes de les violències de gènere es troba en les construccions socials del gènere, és a dir, en com nenes i nens construeixen les seves identitats de forma diferenciada, reforçant uns aspectes i obviant-ne d’altres.
Obrim aquest espai per reflexionar sobre els vincles entre la prevenció d’aquestes violències masclistes i un acompanyament dels infants lliure de sexisme, masclisme i homofòbia. Compartirem estratègies analitzant diferents elements que les famílies tenim a l’abast com ara pel·lícules, contes, cançons o joguines. Aquesta anàlisi es farà des d’una perspectiva de gènere que ens permetrà tenir una mirada atenta a la diversitat i generar relacions de respecte i empatia.

Ens veien a la trobada!