La brasilera Marta Vieira da Silva és una campiona dins i fora del camp.
Va lluitar contra la fam, el prejudici i es va convertir en una icona del futbol mundial, contribuint a la visibilitat de l’esport entre les nenes de les noves generacions.

Nascuda el 1986, Marta va ser una nena molt i molt pobra que vivia amb la mare i tres germans, en un poble d’Alagoas, al nord-est del Brasil. A vegades no tenien ni menjar, i per ajudar la família la Marta va començar a fer gelat casolà per vendre’l pel barri. No li quedava temps ni tan sols per a jugar. Quan podia, anava amb la canalla al carrer a jugar al futbol. Però al principi els nens no li deixaven pas participar, deien que el futbol no era cosa de nenes. Li prenien el pèl, la molestaven o senzillament no la deixaven jugar. Tossuda, Marta no es va deixar intimidar i, de mica en mica, va mostrar les seves habilitats amb la pilota i va deixar tothom bocabadat. Escurada, no tenia ni un cèntim per comprar-se unes botes de futbol, però l’esquerrana jugava descalça igualment!

Amb les seves passades perfectes, va cridar l’atenció de la gent molt d’hora i, quan tenia catorze anys, es va convertir en jugadora professional a Rio de Janeiro.
No va tardar massa a menjar-se el món!

Avui, amb trenta-dos anys, és considerada la millor jugadora de futbol femení del món de tots els temps, va rebre sis Pilotes d’Or de la FIFA, marca superior a Cristiano Ronaldo i Messi. Avui dia, juga amb el número 10 a la samarreta de l’equip femení de l’Orlando Pride, als EEUU, i és Ambaixadora de l’ONU.

El camí va ser dur, però la recompensa és eterna.