De petita, l’anglesa Joanne ja devorava llibres i li agradava inventar històries fantàstiques per a la seva germana quatre anys més petita. Sempre va somiar en ser escriptora! Però la seva vida va prendre altres camins i, a la trentena, no tenia feina i tenia una filla al seu càrrec. Va ser aleshores quan va tenir la idea que canviaria la seva vida.

Tot va començar durant un viatge amb tren, quan del no-res, li van venir ganes d’escriure les aventures d’un nen bruixot. El personatge tindria el mateix cognom que els seus veïns de la infància i faria els anys el mateix dia que ella, el 31 de juliol. La seva imaginació volava, no podia parar de crear. Però cap editorial s’hi va interessar. Joanne, però, no va desistir. Fins que finalment la filla de vuit anys de l’amo d’una editorial va llegir el primer capítol i li va demanar al seu pare que volia saber com continuava la història. L’únic problema era que era molt difícil per a una autora despertar l’atenció dels lectors adolescents i li van suggerir que firmés només amb les inicials del seu nom per no revelar que era una dona.

Joanne Rowling llavors va agafar la lletra “K” del nom de la seva àvia Kathleen i, per fi, naixia J.K. Rowling, responsable de la saga de Harry Potter, que es convertí en el fenomen més gran de la literatura per a nens i joves de tots el temps.

L’èxit de la sèrie aviat va arribar als cinemes i les seves pel·lícules es van convertir en autèntics èxits de taquilla. Als 53 anys, casada i mare de tres criatures, Joanne, una de les personalitats femenines més influents de l’actualitat, segueix escrivint les seves històries i donant suport a tasques socials al món. Premiada i milionària, es va comprar el seu propi Castell!