<< Totes les fotos de l’estona de Migdia!

Des de la Comissió del Temps del Migdia volem informar-vos d’uns canvis que s’han començat  implantant al llarg del curs 2017-2018 tant en el menú i en les dinàmiques del menjador, enfocades al foment dels hàbits d’autonomia i d’alimentació i a una major participació de l’alumnat en les tasques del menjador, com les novetats en l’organització, distribució i realització d’activitats durant l’espai de migdia i el temps de pati.

 

CANVIS AL MENJADOR

Des del febrer/2018 vam implementar un menú amb tots els aliments ecològics possibles, sempre que això no faci augmentar la quota de menjador. A partir del 5 de febrer son ecològiques:

 

 1. les verdures de temporada, sempre que hi hagi capacitat de subministrament;
 2. la pasta i els llegums;
 3. l’enciam d’acompanyament;
 4. el iogurt: es provarà de la Fageda i ecològic a granel, després esmirarà quin agrada més i es decidirà quin s’implanta
 5. la fruita 3 dies a la setmana, encarano podem especificar prèviament quines perquè és segons temporada.

En alguns casos, però, s’ha prioritzat el consum de productes de proximitat en comptes de productes ecològics, com en el cas de la carn, i algunes fruites i verdures que s’ofereixen no són ecològiques per aconseguir que el menú sigui més variat.

També s’ha establert un dia a la setmana sense carn. D’aquesta manera, les proteïnes es distribuiran així: un dia peix, un altre ou, un dia menú vegetarià, normalment amb llegums, i els altres tres dies es combinaran pollastre, vedella i porc.

S’han incorporat alguns canvis en la gestió del menjador per promoure els hàbits d’autonomia i l’autogestió dels alumnes:

 • El selfservice, per fomentar que siguin conscients del que mengen i aprenguin a gestionar les quantitats:
 • El primer trimestre s’ha introduït a 6è l’autoself del segon plat, l’amanida, les postres i el pa. Al llarg del segon trimestre els alumnes també se serviran el primer plat de manera autònoma.
 • A 5è s’ha fet alguna prova i es vol dur a terme l’autoself al segon trimestre.
 • Depenent de l’evolució i dels recursos materials i de temps del menjador, es podria introduir l’autoself del segon plat al cicle mitjà primer i després a primer cicle.
 • Bufet de fruites: s’ha realitzat una prova perquè els alumnes puguin triar la fruita que volen de postres entre dues o tres opcions. La idea és establir el bufet de fruites almenys un cop a la setmana, però variarà en funció de la maduresa, temporada i disponibilitat.
 • Els infants de P4 recullen tots sols les seves safates, col·locant cada estri al seu lloc.
 • Els petits de P3 han volgut seguir els passos dels seus companys i han agafat la iniciativa d’ajudar a recollir a la seva monitora.

CANVIS EN LA GESTIÓ DE L’ESPAI DEL MIGDIA I EL TEMPS DE PATI.

Activitats: les activitats són compartides entre tots els nens del menjador per enfortir les relacions i la convivència entre tots els alumnes i grups i garantir un temps de migdia creatiu i educatiu de qualitat.

 • S’ha continuat treballant en els projectes que s’havien posat en marxa amb èxit els cursos anteriors:
 • Projecte Implica’t, que consisteix a compartir amb els altres un aprenentatge o habilitat, són activitats autogestionades pels infants a partir de 3r-4t per a tots els alumnes del menjador que hi vulguin participar. Alguns exemples de tallers són: papiroflèxia, manualitats, reciclatge, dansagym , dansa, dibuix fantàstic, còmic manga, escacs, fer polseres.
 • Padrins i fillols, una manera de relacionar-se els alumnes grans amb els més petits i compartir l’hora de dinar i l’hora de pati jugant junts.
 • Col·laboració voluntària dels més grans per a ajudar en l’autonomia dels nens de P3.
 • S’han engegat  les activitats proposades al primer trimestre, també organitzades i gestionades pels alumnes dels cicles mitjà i superior:
 • Reconstrucció de l’espai pista amb la creació de dos jocs: el repàs de la xarranca i un 3 en ratlla pintat a terra.
 • S’ha creat una paret amb pintura especial perquè els infants del parvulari puguin dibuixar amb guixos.
 • Taller de creació de jocs de taula, restaurant les taules grans de la ludoteca.
 • Torneig de Ping pong.
 • Taller d’autocreació i elaboració de guarniments per als espais del menjador. Actualment, s’està treballant en una proposta d’insonorització de la sala de menjador utilitzant elements reciclats.
 • “Hora de conte”, explicat per grans per fomentar la lectura entre els petits.
 • Projecte Farinetes Tour, «un viatge al passat, a l’època dels nostres avis”: com a part d’aquest projecte abans de les vacances de Nadal els alumnes van realitzar unes felicitacions nadalenques que s’han enviat per correu a casa al costat del menú d’aquest segon trimestre, com una manera de trasladar als nens al passat, a l’època dels seus avis quan la comunicació més habitual era per carta.

Les assemblees: S’han començat a realitzar aquest curs des del cicle inicial al superior amb una periodicitat quinzenal i els seus objectius són:

 • Explicació dels canvis en l’organització de l’espai de migdia.
 • Proposta de noves activitats i tallers (decoració de menjador i els espais compartits, millora dels espais de joc al pati …)
 • Inici de re-elaboració d’uns principis bàsics o consignes d’actuació per assegurar una convivència satisfactòria per a tots durant el temps de migdia, així com arribar a un acord per establir quines seran les conseqüències a determinats comportaments i actes.

 

DESCARREGAR L’APP  |  INFORMACIÓ DE CONTACTE

Les famílies que facin ús del servei de menjador hauran de descarregar l’app de Campos Estela – servei de menjador – i des d’allà gestionar tot relacionat al menjador.

En aquest link tenim l’explicació detallada del servei de la app, preus, horaris, tot el que necessitem saber.

Menjador
659 001 828 (Maria) / menjador.reinaviolant@camposestela.com

Oficina
93 674 50 16 (Emma)  /  rebuts@camposestela.com