hort2

 

 

 

La Comissió d’Hort neix amb la voluntat d’acompanyar el procés de realització d’un hort vertical a l’escola i, de moment, amb la intenció de incloure alumnes, mestres i famílies de la nostra escola.

 

PRESENTACIÓ

El pati constitueix, sens dubte, un lloc central de l’escola. Un espai per a la relació, l’espontaneïtat, el joc, l’esplai físic, i el contacte amb l’aire lliure i amb un entorn més natural.

Des d’un grup de mares sorgeix la necessitat d’augmentar l’espai verd del nostre pati sense minvar l’espai hàbil per al joc dels infants, a la vegada que pretenem encetar un projecte transversal que convidi a alumnes, mestres i famílies a observar, incidir i finalment decidir sobre l’entorn que volem.

Ens proposem cercar necessitats i exposar-les a la comunitat del Reina Violant, acompanyar en la recerca de solucions i treballar en la millora i habilitació d’espais.

Amb aquests objectius proposem un projecte de llarg recorregut que voldria culminar amb la construcció d’un hort vertical que podríem situar al pati de l’escola.

 

OBJECTIUS

1.  Millorar l’aspecte del pati introduint noves zones verdes

2. Promoure la participació de alumnes, professors/res, famílies en la cura i el manteniment dels espais escolars.

3. Capacitar els alumnes perquè puguin trobar solucions als problemes pràctics derivats de les feines de planificació, conreu i manteniment de l’hort.

5. Conèixer i aprendre els productes, les eines i les tècniques de treball agrícola.

6. Reconèixer espècies vegetals i relacionar-les amb les seves propietats medicinals.

7. Elaborar preparats a partir de les propietats fitoterapèutiques de les nostres plantes remeieres.

8. Introduir conceptes com economia sostenible, cultius ecològics i dieta saludable en el entorn dels infants.

 

email per contacte: hortreinaviolant@gmail.com